Karácsony a szeretet ünnepe

Karácsony a szeretet ünnepe és persze az ajándékozásé is

A karácsony a szeretet ünnepe, és az egyik legnagyobb keresztény ünnep. Minden évben december 25-én tartják világszerte, habár Jézus születésének tényleges időpontja nem ismert. Ez a keresztény ünnep az első nikaiai zsinat határozata értelmében Jézus Krisztus földi születésének emléknapja: az öröm és békesség, a család és gyermekség, az otthon és szülőföld ünnepe.

A Biblia leírása szerint Jézus szegényes körülmények között született, egy istállóban, mert senki nem fogadta be a házába a várandós Máriát, Jézus édesanyját a születés estéjén. A történet szerint napkeleti bölcsek (háromkirályok) indultak útnak ajándékokkal köszönteni a születendő Messiást, és egy fényes csillag vezette el őket Jézushoz.

Annak ellenére, hogy a karácsony a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, sok nem keresztény ember is ünnepli világszerte az emberi szeretet ünnepeként. A modern és népszerű ünneppel az adott helyi kultúrától függően együtt jár az ajándékozás, a karácsonyi zene, üdvözlőlapok küldése, templomi ünneplések, karácsonyi ebéd és ünnepi hangulatú tárgyakkal való díszítés, mint például karácsonyfa-állítás, karácsonyi égők, színes üveggömbök, girlandok, szaloncukor, fagyöngyök és krisztustövisek elhelyezése, díszítése.

Most 2020 októberében, már látható hogy az idei karácsony nem lesz olyan, mint amit eddig megszokhattunk, hisz a járvány erősen korlátozza, szélsőséges esetekben meg is akadályozza, hogy a családok, az egymástól távol élő családtagok összejöhessenek ezen az ünnepen.

Ehhez kívánunk segítséget adni, hogy a megemlékezés és az összetartozás jegyében, tudasd a szeretteiddel, hogy ebben a korlátozásokkal terhelt időben is gondolsz rájuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Weboldalon a jobb élmény és biztonság érdekében sütiket használunk. Az oldal használatával elfogadod a sütikre vonatkozó irányelveinket.